Forskning understøtter NTS

I den anderkendte bog The Sharp Brains Guide to Brainfitness  findes en række interessante videnskabelige studier om træning og stimulering af hjernen. Bogen bidrager dermed til dokumentation af det danske behandlingskoncept Neurologisk Træning og Stimulering (NTS).

 

AF LARZ THIELEMANN

 

The Sharp Brains Guide to Brainfitness  anses som en af de mere seriøse indenfor det fænomen, man i USA kalder brain-fitness. Den indeholder dybdegående interviews med 20 af verdens førende hjerneforskere, der ofte udfordrer konventionel viden og tænkning. Forskerne har gennemført en bunke forsøg og studier om neurologisk træning og udvikling og har fundet frem til, at der er fem forskellige betingelser, som skal være opfyldt for at den neurologiske træning virker.

 1. Træningen skal sigte på basale hjernefunktioner, som opmærksomhed og koncentration, arbejdshukommelse, hurtighed og følelsesmæssig regulering. Mange spil, som udgiver sig for at træne hjernen, er ikke målrettet specifikke og relevante hjernefunktioner.

  NTS: Inden den neurologiske træning opstartes foretages interviews via samtaler og spørgeskema, der kortlægger, hvilke udfordringer klienten har. NTS anvender ikke spil som en del af behandlingen.
 2. Træningen skal være målrettet. Man skal vide, hvad man vil opnå, hvilke funktioner, det halter med. På samme måde, som man går i fitnesscenteret for at styrke ryg eller biceps. Det er forskellige øvelser, der hjælper. Er det korttidshukommelsen, er det tempoet eller manglende koncentration, der er problemet? Valget af teknologi og teknik afhænger af det mål, man har.

  NTS: Inden den neurologiske træning opstartes udarbejdes en neurologisk udviklingsprofil, som præciserer hvor i hjernen den aktuelle udfordring findes. På den måde kan man sætte ind med det rette program.
 NTS anvender ikke computerprogrammer som en del af behandlingen.
 3. Træningen skal strække sig over flere timer om ugen pr. funktion, man vil have trænet. Træning i et par timer på tværs af en bred vifte af hjernens funktioner, kan ikke forventes at give målebare resultater. På samme måde, som det at gå til gymnastik et par gange om måneden og udføre tilfældige øvelser ikke kan forventes at resultere i større muskler og bedre kondition.

  NTS: Intensitet, gentagelser og varighed er nøgleord. Den daglige træning og stimuleringe anbefales til minimum at vare to timer og er opdelt i forskellige øvelser, der sigter mod at stimulere specifikke hjernedele.
 NTS anvender ikke sportsgrene som en del af behandlingen.
 4. Opgaverne skal passe til dit niveau, have din fulde opmærksomhed og stige i sværhedsgrad. Det er derfor, at computerbaseret træning er mere effektivt end at løse opgaver med pen og papir. Tænk over al den tid, du har brugt på krydsord eller sudoku opgaver, som var lidt for lette og hurtigt blev kedelige, eller var så svære, at du blev frustreret. Interaktiv træning på computer sikrer, at du konstant er udfordret og går til grænsen af din ydeevne.

  NTS: Alle øvelser og programmer stiger kontinuerligt i sværhedsgrad indtil målet er nået. Herefter evalueres indsats og effekt og programmet justeres eller erstattes af et nyt.
 NTS bruger computerprogrammer til beregning og udmåling af træningsprogrammer.
 5. Træningen skal være vedvarende. Tænk på det som at tage kørekort. Hvis du bagefter aldrig kørte bil, ville du hurtigt glemme, hvordan du skulle gøre. At vedligeholde træningen kræver ikke lige så intensiv træning, som opøvelse af færdigheder. Det er ikke nok at booste hjernen med jævne mellemrum.

  NTS: Træningen skal udføres dagligt indtil klienten er rask og normal. Herefter vil den raske hjerne selv opsøge den nødvendige træning og stimulering.
 NTS er forbeholdt børn og unge.

 

 

Spørg Hjernetips.dk

Send os gerne en e-mail

eller ring på 70 20 60 27 (9-12)

 

dashed

bog.jpg

20 amerikanske hjerneforskere har fundet fem afgørende betingelser, hvis træning af hjernen skal virke. Alle fem betingelser er selve grundlaget for den neurologiske træning og stimulering.

 

 dashed

– Den nyeste videnskab tegner et langt mere håbefuldt billede af potentialet for forbedringer af hjernen end den traditionelle viden, der stadig dominerer samfundet.

           --- Scott Barry Kaufman, psykolog

dashed