Test fødevareintolerance

Børn med problemer i hjernen har ofte intolerance overfor fødevarer. Men hvilke? Nu kan du få svaret. Vi hjælper med en test og en opfølgende kostomlægning, der kan rette op på dit barns problemer i optagelse, fordøjelse og eventuel intolerance.

 

Kan mit barn tåle gluten eller mælk? Hvad med tomater eller bananer? Han er langsom til at spise. Han er kræsen. Ja, listen kan være lang når det drejer sig om børn spiseforstyrrelser. Omvendt skal vi heller ikke være fantatiske og fravælge alt. Lad os finde frem til lige præcis de ting, som dit barn har problemer med og derefter finde årsagen til problemerne.

Selv den sundeste mad kan være den rene gift for krop og hjerne, hvis den uomsat træder over i blodbanen. Maden skal fordøjes helt ned til de mindste ernæringselementer for at kroppens immunsystem ikke skal reagere på maden. Men fødeomsætningen er en kompliceret proces, der foregår via mange processer i tarmen.

Derfor er selve maden ikke nødvendigvis den grundlæggende årsag til symptomer på fødevareintolerance eller madallergi, selv om den rent faktisk kan udløse mange og alvorlige symptomer.

Vi har gennem årene klart set, at for at blive madoverfølsomheden kvit, hvad enten det drejer sig om en allergi eller en intolerans, så må man vende allergibegrebet lidt på hovedet og fokusere intensivt på:

  • Fordøjelsens kapacitet
  • Fordøjelsens kvalitet
  • Tarmens strukturen
  • Tarmens bakterie flora
  • Tarmvæggens tæthed
  • Intolerance overfor fødevarer

Derfor handler det ikke kun om at fjerne de provokerende fødevarer, som vi kan identificere ved en provokations-test, en urinprøve eller andet. Det handler om at styrke barnets fysiologiske funktioner, så man ikke i al evig tid skal være på vagt for for eksempel gluten eller mælkeprodukter.

Vil du høre nærmere om fødevareintolerance-test, så kontakt Hjernetips.dk og få en god snak med neuropraktiker Larz Thielemann.

Lægens test er ikke grundige nok

Nu tænker du nok, jammen vi har fået vores barn testet hos lægen og den viste ingenting, så det her gider vi da ikke bruge penge på. Der skal man bare vide, at læger tester for IgE reaktioner, hvilket er de reaktioner, som forbindes med deciderede allergier. Det er fint nok, men det er slet ikke det vi taler om. Vi taler om intolerance, altså stadiet inden det udvikler sig til allergi.
De undersøgelser som de specialicerede klinikker tester for, er IgG og IgA reaktioner, hvilket er andre dele af immunforsvaret og stadierne førend det udvikler sig til en decideret allergi. Derfor kalder man også disse reaktioner for intollerancer. Man sige at lægerne venter med at teste indtil der er sket et sammenbrud.

Den primære årsag til IgG reaktioner på fødevarer er en utæt tarm, hvor typisk guten og kasein proteiner trænger igennem tarmen og lækkes til blodbanen, hvorefter der er fri adgang til hjernen.
Den primære årsag til IgA reaktionerne er typisk når guten og kasein proteiner lækkes til blodbanen via slimhinder og videre til hjernen.

 

Spørg Hjernetips.dk

Send os gerne en e-mail

eller ring på 70 20 60 27 (9-12)

 

dashed

test

Vi samarbjeder med et højt specialiseret amerikansk laboratorium, som via en urintest kan afsløre de fleste af dit barns madmæssige udfordringer.

 

dashed