Historien om Camilla

Lige før jul sidste år, fandt jeg webstedet Hjernetips.dk. Ved at læse om børnenes historier og denne nye behandlingsform, fik jeg mod til at trodse de såkaldte statsansatte eksperter, selv tage ansvar og følge min moderlige intuition. To måneder senere var vi forventningsfulde på vej til en konsultation hos neuropraktiker Larz Thielemann.

AF CAMILLAS MOR

Inden da havde vi i et halvt år stået på venteliste til udredning for autisme og ADHD. Sagsbehandlingen tog frygtelig lang tid og som tiden gik fik min datter det værre og værre. Der var ingen hjælp fra det offentlige, hvilket betød, at jeg måtte tage sagen i egen hånd.

På dette tidspunkt var min datter seks et halvt år. Hun var hyper sensitiv, havde lavt selvværd, levede i sin egen verden, manglede samsyn, havde dårlig koordination, havde store sociale problemer, var let at overbelaste, kæmpede med angst, havde svært ved at sove, og ville ikke gå i skole.
Efter mødet med Larz Thielemann, lagde vi kosten om og begyndte at spise uforarbejdet mad. Begyndte med vitaminer og olier og startede på det neurologiske program, som Larz havde lavet til os.

Efter et par uger skriver jeg til Larz


– Vi har gode dage og vi har ikke så gode dage. Det er mest det motoriske program, der volder besvær, især at kravle. Når det er sagt, så ser jeg, at hun på de gode dage er meget roligere og gladere. I sidste uge, ville hun pludselig have strømpebukser på. Det har hun nægtet i over et år!
Efter en måneds tid kom der flere fremskridt. Camilla tog nu selv initiativ til at lære at binde snørebånd og er begyndt at læse hele bøger på eget initiativ. Hun formår også at kaste og gribe en tennisbold, og kan nu også lave et par baner i armgangsstigen.
Hun er generelt gladere og roligere, men vi har lang vej endnu. I dag havde hun en frygtelig dag i skolen, og jeg følte vi var tilbage, hvor vi startede. Jeg bliver så frygtelig ked af det, når det sker. Jeg ser alligevel at ting tager tid. Dette her er ikke nogen let løsning.

Midtvejsevalueringen

Efter tre måneder havde vi en midtvejsevaluering med Larz Thielemann, hvor vi besvarede et spørgeskema og sendte videoer af alle øvelser. Jeg havde en god fornemmelse i maven og synes generelt, at det gik godt, men jeg var alligvel spændt på at høre hans evaluering og modtage kritik af øvelserne.
Men jeg havde ingen grund til bekymring. Alt gik godt, og vi fik en meget positiv kritik af vores indsats. Der var nogle ting, vi skulle rette og forbedre, men det var små ting.

I dag

Vi har nu lavet programmet i et halvt år. Det har været hårdt, men nu ser vi resultaterne af sliddet – og det har været det hele værd!
Meget har ændret sig siden vi startede programmet. Camilla er blomstret op og er nu en meget mere selvsikker og glad pige. Hun er fungerer godt socialt og er blevet fortrolig med flere nye børn, som hun leger harmonisk og gensidigt med.
I slutningen af ​​skoleåret var situationen uholdbar og jeg valgte at skifte skole inden sommerferien. Det var en satsning, men dette skoleskift gik rigtig godt og hun er blevet modtaget på en god måde. Hun ser frem til at fortætte i den nye skole her efter sommerferien.
Sidste skoledag inden sommerferien, sang hun sange og lavede skuespil for forældrene sammen med de andre børn. Det er aldrig sket før.
Hun kæmper ikke mere med det sensoriske og er ikke længere sensitiv. På hendes fødselsdag i sidste måned, var vi på en populær restaurant i centrum, fyldt med mennesker. Jeg var på forhånd ængstelig, men hun morede sig og tacklede støjen helt suverænt. Sidste år ville hun have ligget mellem stolene og skreget!
At gå i biografen eller koncerter har altid endt i en katastrofe. I løbet af den seneste måned har vi været i biografen to gange og begge gange har vi hygget os sammen med alle de andre i salen. Dette var bestemt ikke muligt for et halvt siden!
Hun sover også godt. Falder nemt i søvn og sover trygt hele natten. Tidligere skulle jeg sidde oppe i flere timer ved hendes seng, før det lykkedes hende at falde til ro. Og hendes søvn var meget urolig, havde  mareridt og gik i søvne.
Hendes syn er blevet meget bedre, hun kan nu kaste og gribe en tennisbold og samsynet er på plads.
Koordination og motorik er også blevet helt normalt. For et par uger siden forsøgte vi os på en klatrevæg, og hun var så stærk og modig hun kom til tops på rekordtid.
Jeg sidder her og er så taknemmelig for, at jeg fandt Larz Thielemann og Hjernetips.dk dagen lige før jul sidste år, så min datter endelig har fået det liv hun fortjener.

 

Note: Familien ønsker og fremstå anonymt, men kan kontaktes via Hjernetips.dk

 

Spørg Hjernetips.dk

Ring på 70 20 60 27 (10-12 og 17-18).

Eller send os en e-mail, hvis du har spørgsmål.

dashed

Camilla1.jpg

Udover den neurologiske udvikling er Camilla i dag også en stærk gymnastikpige.

dashed

camilla2.jpg

Fra skræmt mus til klatremus.

dashed

Bogerne.jpg

Det hele startede med disse to bøger. Klik på billede.