Om Larz Thielemann

Mit virke går ud på at hjælpe børn med manglende udvikling i hjernen ved at informere om begrebet neurologisk udvikling og hvordan forældre kan træne, undervise og stimulere deres børn på en kærlig og berigende måde.

 

Jeg fungerer som terapeut og familievejleder med titlen neuropraktiker og videregiver min erfaring på baggrund af at have hjulpet over tusinde børn med hvert sit helt specifikke neurologiske problem siden 2005.

Baggrunden for dette er 10 års studier og internationale kurser, hundredvis af foredrag og workshops om neurologiske og fysiologiske emner. Jeg har derfor opnået en sjælden viden om hjernens funktioner og muligheder.

Man kan sige, at jeg har dygtiggjort mig indenfor et fagområde, som ikke er tilstrækkeligt dækket af relevant uddannelse i Danmark.

Det er min agt at vække interesse for neurologisk udvikling, så de tusindvis af børn, der er understimuleret og fejlbehandlet, bliver hjulpet til en lysere fremtid, i stedet for livslang institutionel opbevaring og medicinsk behandling.

Hjernetips.dk startede som et netværk af forældre, der ville det anderledes. Vi ville tage mere ansvar for vores børn. Vi turde gå imod strømmen og stille kritiske spørgsmål om medicin, ernæring, kostråd og tilbageholdt viden om behandling af børn med neurologiske problemer.

Jeg er i al beskedenhed glad og stolt over at have stået i spidsen for denne udvikling.

Blå bog

1960-1960: Født i Aalborg.
1967-1977: Realeksamen.
1977-1979: Højere Forberedelseseksamen.
1979-1983: Grafiker.
1999-2000: Optaget på The Institutes for the Achievement of Human Potential, USA.

2000-2006: Deltaget i mere end 200 kurser og foredrag om neurologisk udvikling.
2004-2006: Deltaget i 21 kurser og workshops om ernæring og sundhed.
2006-2009: Coaching og kurser hos Family Hope Center.
2008-2009: Tilknyttet coach Lucy Vittrup, København.
2008-2006: Etablering af webstedet Hjernetips.dk
2009-2011: Kurser hos Brain Body Mind Family Medicine, USA.
1999-2012: Studier i anatomi, ernæring, psykologi og neurologi.
2010-2010: Etablering af Forlaget Hjernetips
2012-2012: Kursus i Manuel Biofeedback.

Bogudgivelser

Katten om den varme grød (2020).
Hjernemad til børn med særlige behov (2019).
Sådan hjælper du dit barn med særlige behov – 4. revideret udgave i farver (2021).
Sådan hjælper du dit barn med særlige behov – 3. revideret udgave (2018).
Sådan hjælper du dit barn med særlige behov – 2. revideret udgave (2017).
Sådan hjælper du dit barn med særlige behov – 1. første udgave (2016).
Tag tyren ved hornene (2014).
Ingen ko på isen (2013).
Sofies nye verden (2010).

Facebook

Larz Thielemann har flere sider på Facebook, søg på: Facebook.com/larzthielemann

Debat

Larz Thielemann har siden 1999 deltaget i den offentlige debat om, hvordan vi hjælpe og behandle børn med særlige behov gennem artikler, kronikker og interviews i tv, aviser og blade.

Den sjove

Skulle nogen iøvrigt undre sig over, hvorfor Larz skrives med z, så er forklaringen, at han et par år boede i Spanien. Her skrives navnet med z og den ændring tog han med til Danmark. Det var før numerlogien blev moderne.

 

Larz_Thielemann_mor.jpg

Billedet i baggrunden er malet af den danske maler Vilhelm Lundstrøm. Det kunne godt være min mor med sin lille søn anno 1960. Det hænger i dag i min praksis, som et symbol på moderskabets afgørende betydning for børns trivsel.

 

Spørg Hjernetips.dk

Ring på 70 20 60 27 (10-12 og 17-18).

Eller send os en e-mail, hvis du har spørgsmål.

dashed

Larz10.jpg

– For at tilstrække børnenes tillid har jeg en simpel teknik: Jeg sidder bare i min stol og har det godt.

dashed

 Breve fra mødre

– Julens højdepunktet var, at Merle kunne danse med rundt om juletræet og løbe julen ind rundt i hele huset Det havde vi ALDRIG drømt om GODT NYTÅR til dig Larz Thielemann.

– Vi kan jo læse, at du har været i gang med det her i rigtig mange år, alligevel følte vi, at vores Emilie var din første klient. Hvilket engagement og kærlighed. Hun snakker allerede om, hvornår vi skal op til Larz igen. Tak.

– Du gør det rigtige, ved at kæmpe med forældrene for deres børn med din viden, erfaring og gå-på-mod.

– Du er en stor inspiration for os forældre, der har brug for at tro på, at der kan ske en positiv udvikling med vores børn.

– Det går forrygende med træningen. Det er næsten for godt til at være sandt. Så meget han har rykket sig på den her måned, det er helt vildt. Sigurd mærker det også selv, og det er en fed følelse for ham.

Larz, det du gør og det du kan, det er simpelthen fantastisk!! Tak for dig.

– Jeg er simpelthen nødt til at takke dig igen. Det var en øjenåbner at være hos dig. Aldrig har jeg oplevet at blive talt MED, forstået og rummet omkring min skønne dreng, som jeg blev hos dig. Allerede på nuværende tidspunkt er der ændringer. Malthe takler simpelthen verden anderledes og vreden er meget, meget mindre!! Der er naturligvis stadig udfordringer, men vi er på rette vej!

– 1000 tak! Mathias er begyndt 2 timer i skole hver dag og er lige nu med på lejrskole. Det turde jeg ikke håbe på, men det er lykkes og hans tourette er mindsket, det er din fortjeneste. TAK. Du er den første der har mødt ham med respekt og med en løsning der ikke involverer medicin.

– Tak for din bog Sofies nye verden. Jeg følte mig SÅ forstået og ikke længere ensom! Jeg græd flere gange - den ramte mig virkelig på den gode måde. Endelig var der HÅB. Bogen og senere samtalerne med dig var startskuddet til Sigrids hjemmetræning ... TAK TAK ❤️

– Jeg har læst din historie og det er umuligt at sætte ord på det, som du og Eva har været igennem. Derfor har jeg dyb respekt for det kæmpe arbejde du laver for andre børn. Det giver SÅ meget mening, at man skal finde årsagen til problemerne, og ikke bare behandle symptomerne.

– Vi er dybt taknemmelige for din hjælp og vi glæder os for vildt til at ses igen og fejre guldmedaljen sammen med dig.

– Din sidste bog "Sådan hjælper du dit barn med særlige behov" er banebrydende – også for mig som fagperson indenfor børnepsykiatrien. Du har fat i noget stort Larz, held og lykke.

Vi er simpelthen også bare lykkelige. Og jeg tænker det samme som du skriver, at nu ved vi at det ender godt. Mit moderhjerte har det bedre end nogensinde  ❤

Uden dig, havde Frederikke ikke fået en normal tilværelse. Vi vil for altid være taknemmelig for din hjælp.
– Jeg er mega glad for at have fundet dig. Har kæmpe respekt for dit arbejde og din kærlighed til børn og livet.

dashed

Brevet_web.jpg