Nyt håb for forældre

Flere og flere børn får i dag en neurologisk eller psykiatrisk diagnose. Det kan typisk være ADHD, autisme, cerebral parese, retarderet eller indlæringsproblemer i skolen – også kaldet børn med særlige behov.


Sådan hjælper du dit barn med særlige behov er et væsentligt bidrag til det paradigmeskifte, der er i fuld gang indenfor pasning og behandling af de 10 procent børn med mentale og neurologiske udfordringer. Bogen er en syngende lussing til det offentlige sundhedssystem, der i årtier har parkeret børn med særlige behov langt væk fra deres forældre. I særlige børnehaver, specialskoler eller pumpet med medicin på folkeskolens bagerste række. 

Forfatteren, neuropraktiker Larz Thielemann, vil en anden vej. Han vil føre forældre og børn sammen med et nyt behandlingskoncept: Neurologisk Træning og Stimulering, populært kaldet NTS-metoden. Filosofien er enkel: Hjernen gror ved brug! Børnene skal have individuel, motorisk og sensorisk træning og stimulering.

Forældrene er de sande eksperter

Larz Thielemann ser forældrene, som børnenes sande eksperter. I stedet for at aflevere børnene til overenskomstlønnet fagpersonale, skal forældrene have viden og værktøjer. Selv ikke de bedste pædagoger, fysioterapeuter eller lærere kan magte at give børnene den hjælp, træning og simulering, de har brug for. Det kan kun forældrene, når de får den rette viden.
Bogen giver råd og håb til de tusindvis af forældre, der har et barn med særlige behov. Han har i mere end 15 år arbejdet målrettet og individuelt med disse børn. Han arbejder grundlæggende på at finde årsagerne til barnets udfordringer i stedet for udelukkende at fokusere på pasning og symptom­behandling, som i det traditionelle behandlingssystem.
Bogen er spækket med dokumentation og historier om børn, der var udset til et liv uden værdighed under velfærdssamfundets beskyttede vinger. Mange af disse lever i dag en helt normal tilværelse med skole, uddannelse, sport og kammerater.


Bogen er på 210 sider, rigt illustreret og udgivet på Forlaget Hjernetips. Købes her.

Omslag_modul.jpg

 

dashed

Fra lektørudtalelse til bibliotekerne:
– Neuropraktiker Larz Thielemann giver i denne bog gode råd og håb til forældre, der har et barn med særlige behov og udfordringer i hjernen. Det er en vigtig bog, der sætter fokus på de muligheder forældre til et diagnosebarn har, for selv at gøre noget aktivt. Der bygges videre på nogle af de samme principper fra Doman-metoden, men bogen adskiller sig ved at tage udgangspunkt i danske forhold.

 

dashed